سئوی داخلی سایت یا On-Page چیست؟
سئوی داخلی سایت برای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) حیاتی است، زیرا به گوگل کمک می کند تا بفهمد هر قسمت از محتوای وب سایت شما در مورد چیست. هرچه گوگل محتوای شما را بهتر درک کند، در جستجو رتبه بالاتری خواهید داشت که به معنای بازدید و درآمد ارگانیک بیشتر است. حتی بهتر از آن، سئوی درون صفحه تجربه کاربر را در صورت انجام صحیح بهبود می بخشد.
در مقاله سئو سایت چست به طور کلی گام های سئوی یک وب سایت را معرفی کردیم که یکی از استراتژی های اصلی سئو، سئوی داخلی سایت است. در این مقاله به شرح این استراتژی می پردازیم.
سئوی داخلی سایت (On-Page) چیست؟
سئوی داخلی سایت عمل بهینه سازی عناصر در یک وب سایت به منظور دریافت رتبه بالاتر است تا بتوانید ترافیک مرتبط بیشتری را از موتورهای جستجو کسب کنید. سئوی داخلی سایت به بهینه سازی محتوا و کد منبع HTML یک صفحه اشاره دارد.
سئوی داخلی سایت و سئوی خارجی سایت دو مورد از اصول بهینه سازی موتورهای جستجو را در هنگام تلاش برای رتبه بندی سایت تشکیل می دهند. علاوه بر کمک به موتورهای جستجو برای تفسیر محتوای صفحه، سئوی مناسب در سایت به کاربران کمک می کند تا به سرعت و به وضوح متوجه شوند که یک صفحه در مورد چه موضوعی است و آیا به درخواست جستجوی آنها می پردازد یا خیر.
در اصل، سئوی داخلی خوب به موتورهای جستجو کمک میکند تا بفهمند انسان در صورت بازدید از یک صفحه، چه چیزی را میبیند (و چه ارزشی به دست میآورد) تا موتورهای جستجو بتوانند به طور قابل اعتماد آنچه را که بازدیدکنندگان انسانی در مورد محتوای با کیفیت بالا در نظر میگیرند، ارائه دهند.
هدف نهایی سئوی داخلی سایت را می توان تلاش برای سهولت هر چه بیشتر برای موتورهای جستجو و کاربران در نظر گرفت:
- درک اینکه یک صفحه وب در مورد چیست
- آن صفحه را به عنوان مرتبط با یک عبارت مورد جستجو، به عنوان مثال یک کلمه کلیدی خاص یا مجموعه ای از کلمات کلیدی، شناسایی کنید.
- آن صفحه را مفید و شایسته رتبه بندی در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) بیابید.
کلمات کلیدی، محتوا و سئوی داخلی سایت
در گذشته، سئوی داخلی سایت مترادف با استفاده از کلمه کلیدی بود و به طور خاص، شامل یک کلمه کلیدی با ارزش در چندین مکان کلیدی در یک وب سایت بود. برای درک اینکه چرا کلمات کلیدی دیگر در مرکز سئوی سایت نیستند، مهم است که بدانید این اصطلاحات در واقع به چه مفهومی هستند:
موضوع محتوا. به طور کلی، این که آیا یک صفحه برای یک عبارت مشخص رتبه بندی شده است یا نه، به استفاده از کلمات کلیدی مناسب در مکان های خاص و مورد انتظار در یک وب سایت بستگی دارد تا موتورهای جستجو بتوانند محتوای آن صفحه وب را پیدا کنند و بفهمند که در مورد چیست.
با این حال، امروزه موتورهای جستجو به طور تصاعدی پیچیده تر شده اند. آنها می توانند معنای صفحه را از استفاده از مترادف ها، موضوعی که محتوا در آن ظاهر می شود، یا حتی فقط با توجه به ترکیب های کلمات خاص استخراج کنند. در حالی که استفاده از کلمات کلیدی هنوز اهمیت دارد، اما این روش که از یک کلمه کلیدی، عینا در در مکان های خاصی و به تعداد خاصی در محتوا استفاده شود، دیگر از موارد ضروری برای سئوی داخلی سایت به حساب نمی آید.
آنچه مهم است مربوط بودن است. برای هر یک از صفحات خود، از خود بپرسید که محتوا تا چه اندازه با هدف کاربر جستجو کننده مرتبط است (بر اساس استفاده از کلمه کلیدی شما که برای محتوا اختصاص داده اید).
ویژگی های یک محتوای خوب
بر اساس آنچه که بالاتر توضیح داده شد، سئوی داخلی سایت کمتر به تکرار یا قرار دادن کلمات کلیدی میپردازد و بیشتر به درک اینکه کاربران شما چه کسانی هستند، به دنبال چه چیزی هستند، است.
صفحاتی که این معیارها را دارند دارای محتوایی با ویژگی های زیر هستند:
- عمق محتوا. محتوای کوتاه یکی از اهداف خاص الگوریتم پاندای گوگل بود. امروزه کم و بیش فرض بر این است که محتوا باید به اندازه کافی عمیق و بلند باشد تا شانس خوبی در رتبه بندی داشته باشد.
- کاربر پسند. آیا محتوا قابل خواندن است؟ آیا در سایت شما به گونه ای سازماندهی شده است که به راحتی قابل پیمایش باشد؟ آیا به طور کلی تمیز است یا مملو از تبلیغات است؟
- منحصر بفرد. اگر محتوا نگارش خودتان نباشد و محتوای کپی شده از جای دیگری در سایت شما قرار گیرد، ممکن است بر توانایی سایت برای رتبه بندی در SERP تأثیر بگذارد.
- معتبر و قابل اعتماد. آیا محتوای شما به تنهایی به عنوان یک منبع قابل اعتماد برای اطلاعات در مورد یک موضوع خاص است؟
- مطابق با هدف جستجوی کاربر. بخشی از ایجاد و بهینه سازی برای محتوای با کیفیت نیز برآورده کردن انتظارات جستجوگر است. موضوعات محتوا باید با عبارت های مورد جستجویی که برای آنها رتبه بندی می شوند، هماهنگ باشند.
سایر عوامل موثر در سئوی On-Page
فراتر از کلمات کلیدی مورد استفاده در محتوای یک صفحه وب و نحوه بحث در مورد آنها، چندین عنصر دیگر وجود دارد که می تواند بر بهینه سازی سایت تأثیر بگذارد. این عناصر شامل مواردی مانند:
- استفاده از لینک در یک صفحه: چند لینک وجود دارد؟ آیا داخلی هستند یا خارجی؟ به کجا اشاره می کنند؟
- استفاده از تصاویر با کیفیت و بهینه
- سرعت بارگذاری صفحه
- ساختار URL صفحه
- سازگاری با موبایل
- متاتگ های صفحه
همه این عناصر به یک ایده اصلی مرتبط هستند: ایجاد یک تجربه کاربری خوب. هرچه یک صفحه قابل استفاده تر باشد (هم از منظر فنی و هم از منظر غیر فنی)، بهینه سازی آن صفحه در سایت بهتر انجام می شود. حتما دوست دارید در مورد سئوی خارجی یا On page هم بیشتر بدانید پس حتما مقاله مربوط به سئوی خارجی وبسایت را بخوانید.