۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس
۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس
۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس; فارغ از اینکه شما چه وبسایتی دارید و چه کارهایی میکنید، اگر شما صرفا فقط برای سرگرمی وبسایت دارید، یا به کاربران اطلاع رسانی میکنید، محصولات و سرویس های خودتان را میفروشید و یا… شما مطمئنا مخاطب ها و بازدیدکننده های بیشتر و بیشتری میخواهید..! اما چگونه چشم ها را به سمت وبسایتتان برگردانید؟!
راه حل چیست؟
راه های زیادی وجود دارد تا ترافیک وبسایتتان را افزایش دهید، اما بهینه سازی موتور جستجو یا سئو، یکی از موثرترین راه های موجود میباشد. سئو در واقع مجموعه ای از تکنیک ها و استراتژی هایی است که وبسایت شما را به رسیدن به صفحه اول موتورهای جستجو میرساند. اینجاست که میگویند سئو به دیدن شدن هر چه بیشتر وبسایت شما کمک میکند.
علاوه بر این، روش های ساده ای نیز برای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما وجود دارد که حتی اگر شما یک مبتدی باشید، باز هم میتوانید آنها را انجام دهید. در این مقاله ما به بررسی 13 فاکتور مهم برای سئو وردپرس که به وسیله آنها میتوانید سئوی وبسایت خودتان را بهبود بدهید میپردازیم.
مقدمه ای بر سئو (و اینکه چرا اهمیت دارد؟)
وقتی شما میخواهید در اینترنت چیزی را پیدا کنید، اولین راهی که به نظرتان میرسد چیست؟! درست حدس زدید! موتورهای جستجو.. این یعنی اگر شما میخواهید که وبسایتتان دیده شود، باید مطمئن باشید که در میان موتورهای جستجو مثل گوگل، شناخته شده باشد و مهم تر از آن در بین نتایج در صفحه اول و بالای لیست باشد.
برای هدفی که گفته شد شما باید وبسایت خودتان را سئو کنید، که همانطور که گفته شد مجموعه از روش ها و استراتژی هایی است که وبسایتتان را کمک میکند تا در بین نتایج جستجو رتبه بهتری پیدا کند و در بالای لیست نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرد.
بهینه سازی وبسایتتان برای موتورهای جستجو فواید زیادی دارد، از جمله:
1-وبسایتی که در بین نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتری دارد، فرصت بهتری برای دیده شدن و ترافیک بیشتر دارد.
2-به اعتبار وبسایتتان اضافه میشود.
3-از آنجا که سئو به کیفیت و مرتب بودن محتوای شما نیز کمک میکند، باعث میشود محتوای باکیفیت تری به مخاطبان خودتان ارائه بدهید.
اگر شما در سئو تازه کار هستید، اصلا وحشت زده نشوید..!!!
همین که وبسایتتان را با وردپرس تاسیس میکنید( آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس )، قدم بزرگی در سئو نیز برمیدارید، چرا که این سیستم مدیریت محتوا به صورت اتوماتیک بهینه سازی نسبتا خوبی با موتورهای جستجو دارد.
به علاوه روش ها و متدهای ساده بسیاری وجود دارد که شما به وسیله آنها میتوانید وبسایت خودتان به طرف صدر جدول موتورهای جستجو هل بدهید!
اکنون وقت آن است که به این متد ها بپردازیم.
ایجاد چک لیست روزانه برای سئو
وقتی در حال جمع آوری این لیست بودیم، فرض بر این گذاشتیم که شما بسیار سرتان شلوغ است و حوصله روش های طولانی را ندارید. در واقع اینجا راهکارهایی را توضیح داده ایم که میتوانید همین حالا آنها را پیاده سازی کنید و نیاز به ساعتها وقت گذاشتن ندارد. بدیهی است که تکنیک های بیشتری برای برای سئو وجود دارد اما این تکنیک ها مناسب برای شروع هستند. و نکته دیگری که باید بدانید این است که نیازی نیست از همه این تکنیک ها استفاده کنید. حتی تعدادی از این تکنیک ها هم میتوانند سئو وبسایت شما را بهتر بکنند.
همچنین باید توجه کنید که ما در این مقاله تمرکزمان را روی موتور جستجوی گوگل قرار داده ایم زیرا محبوب ترین موتور جستجوی دنیا است و از الگوریتم ها و روش هایی که وبسایت ها به آن معرفی میشوند استفاده کرده ایم، اگر چه باز هم تعدادی از این تکنیک ها روی موتورهای جستجوی دیگر مثل بینگ و یاهو نیز کار میکند.
۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس
1-ارائه دهنده هاستینگ را به دقت انتخاب کنید.
انتخاب یک ارائه دهنده هاستینگ مناسب، یکی از حیاتی ترین قدم ها در راه سئوی وبسایت شما میباشد.
از آنجایی که گوگل هنگام رتبه بندی سایت ها، سرعت را نیز در نظر میگیرد، یک هاست خوب میتواند به شما کمک کند تا به سمت رتبه های بهتر حرکت کنید. همچنین یک هاست خوب روی میزان خراب وبسایت و فاصله فیزیکی بین سرورها و بازدیدکنندگان تاثیر میگذارد که هر دو عوامل مهمی از نظر گوگل میباشند. و در آخر باید بدانید گوگل به سایت های https یک امتیاز مثبت دیگر نیز میدهد که شاید شما آن را نیز بخواهید..!
پس در نتیجه اگر هنوز وبسایت خودتان را تاسیس نکرده اید، به شما پیشنهاد میکنیم از یک ارائه دهنده میزبان که قابل اعتماد و دارای اعتبار با عملکرد عالی باشد انتخاب کنید، همچنین اگر در حال حاضر وبسایت دارید اگر از هاست خودتان راضی نیستید آن را عوض کنید.
2-پوسته ای انتخاب کنید که با موتورهای جستجو بهینه شده باشد.
پوسته ای که برای وبسایتتان انتخاب میکنید، میتواند تاثیر مهمی روی سئوی وبسایت داشته باشد. ظاهر و چیدمان وبسایت به عنوان مثال میتواند روی سرعت وبسایت تاثیر بگذارد و همانطور که قبلا گفتیم سرعت وبسایت یکی از عوامل مهم در سئو میباشد.
بنابراین در انتخاب پوسته وبسایت بسیار دقت به خرج دهید و دنبال چیزی باشید که در عین برطرف کردن نیاز های وبسایت، سئوی آن را نیز بهبود ببخشد. که خوشبختانه در انتخاب پوسته دستتان باز است.
3-از افزونه های اختصاصی سئو استفاده کنید.
اگر در وردپرس تازه کار باشید، ممکن است هنوز با افزونه ها آشنا نباشید. افزونه ها در واقع یک سری برنامه های کوچک و کاربردی هستند که میتوانید روی وردپرس نصب کنید که ویژگی ها و قابلیت های جدیدی به وبسایت شما اضافه میکنند.
افزونه هایی وجود دارند که به شما کمک میکنند سئوی وبسایت شما را با بالا بردن رتبه در موتورهای جستجو بهبود ببخشند. این افزونه ها قابلیت هایی مثل ایجاد یک نقشه سایت (که در مورد آن حرف خواهیم زد) به وبسایت شما اضافه میکنند.
برای اینکه به نتیجه های بهتری برسید میتوانید از این افزونه ها استفاده کنید. به عنوان مثال افزونه Yoast SEO ابزار ها و قابلیت های کاملی برای سئوی وبسایت در اختیار شما قرار میدهد.
4-ساختار “پیوند ثابت” خود را تغییر دهید.
پیوند های ثابت، لینک های دائمی هستند که به پست ها، برگه ها یا تصاویر وبسایت شما اشاره میکنند و مخاطبان از این لینک ها برای رسیدن به سایت شما استفاده میکنند، پس این پیوندها نیز مهم هستند و باید بهینه شوند.
پیوند های شما باید واضح و شفاف و ساده باشند به طوری که موتورجستجو نیز بتواند آنها را تشخیص بدهد.
وردپرس چند نمونه پیوند ثابت به طور اتوماتیک به شما پیشنهاد میدهد:
تعداد از این پیوندهای ثابت فقط شما اعداد ساده است و اطلاعات کمی درباره چیزی که به آن لینک شده نمیدهد و بدیهی است که برای سئو وبسایت شما نمیتواند تاثیر مثبت داشته باشد. در عوض شما باید از پیوند های ثابتی استفاده کنید که در آن حروف و نام فایل یا پست نوشته شده باشد و مخاطب یا موتور جستجو بتواند به طور واضح تشخیص دهد که این لینک به چه موضوعی اشاره میکند.
شما میتوانید این پیوند های ثابت را از تنظیمات -> پیوندهای یکتا (Setting>permalink) تغییر دهید یا پیوند ثابت خودتان را بسازید. نام نوشته معمولا نتیجه خوبی را به همراه دارد.
5-نقشه سایت درست کنید.
نقشه سایت، لیستی از تمام صفحات و مطالبی است که در سایت شما وجود دارد. به وسلیه نقشه سایت میتوانید نگاهی سریع به وبسایت و مطالبی که ارائه میدهد داشته باشید. تا چند وقت پیش نقشه های سایت برای کاربران ساخته میشد تا بتوانند چیزی که از وبسایت میخواهند را سریع پیدا کنند اما امروزه نقشه های سایت برای ربات های موتور جستجو که به خزنده ها معروف هستند نیز کاربرد دارد.
افزودن نقشه سایت به طور مستقیم در رتبه سئو شما تاثیری نمیگذارد، اما هنوز یکی از موارد مهم سئو محسوب میشود. در واقع نقشه سایت خزنده ها را قادر میسازند تا تمام صفحات موجود در سایت شما را ببینند و نحو ارتباط با یکدیگر را درک کنند. که باعث میشود موتورهای جستجو راحت تر مطالب وبسایت شما را در جستجو های کاربران ایندکس کنند. افزون نقشه سایت کار سختی نیست، شما میتوانید با یکی از افزونه های Google XML Sitemaps یا ابزار سئو جامع Yoast SEO که در بالا آن را معرفی کردیم استفاده کنید.
6-در محتواهایتان از تگ های هدینگ استفاده کنید.
یک نقشه سایت به خزنده های موتور های جستجو کمک میکند تا بفهمد نحوه سازمان دهی و چیدمان مطالب وبسایت چگونه است، اما باز موتور های جستجو از درون محتوا ها بی خبر میمانند. برای اینکار باید از تگ های هدینگ استفاده کنید، از تگ های هدینگ باید در عنوان ها و سرتیتر ها استفاده کنید.
میتوانید این تنظیمات را درون ویرایشگر وردپرسی خودتان اعمال کنید.
استفاده از تگ های هدینگ دو فایده اساسی دارند، یکی اینکه به خوانده شدن متن کمک زیادی میکنند و در واقع شما یک محتوا منظم در اختیار کاربر قرار میدهید و دیگری اینکه اینبار خزنده های موتورهای جستجو به عنوانین توجه زیادی میکنند و در نتیجه میفهمند محتوای شما راجب چه چیزی است و آن را میشناسند. پس فراموش نکنید که از این تگ ها در تولید محتوای خودتان استفاده کنید.
7-کلمات کلیدی را در محتواهای خودتان به کار ببرید.
احتمالا شما قبلا نیز حداقل اسم کلمات کلیدی را شنیده باشید. کلمات کلیدی، واژه هایی هستند که به طور کلی موضوع محتوای شما را مشخص میکنند. به عنوان مثال شما ممکن است کلمه کلیدی “دستورالعمل های آسان” را برای یک پست وبلاگ انتخاب کنید که گزینه دستورالعمل های ساده را برای مبتدیان به اشتراک میگذارد. با این کار شما پیشبینی که میکنید افراد زیادی هنگام جستجوی این نوع پست، این کلمه کلیدی را در جستجو به کار میبرند.
انتخاب یک کلمه کلیدی برای هر پست یا هر صفحه ای و به کار بردن آن در خود محتوا، عنوان ها و سرفصل ها به ارتباط وبسایت شما با خزنده های موتورهای جستجو کمک میکند و همچنین شانس نشان داده شدن مطالب شما هنگام جستجوی کاربران را بیشتر میکند.
البته باید دقت کنید که در استفاده از کلمه های کلیدی باید احتیاط کنید و به عنوان مثلا از آنها زیاد در داخل محتوا استفاده نکنید، یا همچنین کلید واژه های زیادی انتخاب نکنید چرا که خزنده های موتور جستجو آن مطلب را به عنوان اسپم شناسایی میکند.
8-در تولید محتوا از لینک های خارجی و داخلی بهره ببرید.
گوگل و دیگر موتور های جستجو دوست ندارند وبسایت شما یک فضای تهی و بهم ناپیوسته باشد! بلکه آنها بررسی میکنند که وبسایت شما از درون و حتی به وبسایت های دیگر متصل است یا خیر. استفاده از لینک های مرتبط درون محتوا ها به خزنده های موتور جستجو میفهماند که این مطلب به چه چیزهای مشابه دیگری ربط دارد. همچنین باعث میشود که کاربران دوباره به وبسایت شما برگردند، و این باعث میشود که خزنده های موتورهای جستجو بفهمند که محتوای وبسایت شما باارزش است.
مثل کلمات کلیدی، از این استراتژی نیز باید با مراقبت استفاده کنید چرا که اگر از لینک های خارجی زیادی استفاده کنید که بیشتر آنها نیز به صفحه های تبلیغات مربوط شود یا محتوای آنها بی ارزش باشد، رتبه سئوی سایت شما به شدت پایین می آید.
در عوض به دنبال لینک هایی باشید که محتوای خوبی داشته باشند و قبلا در بین نتایج جستجو رتبه خوبی داشته باشند. استفاده از لینک های داخلی و خارجی در جای خودش، بهترین نتیجه را برای شما به دنبال دارد.
9-حتما وبسایتتان را ریسپانسیو کنید.
این روزها بیشتر افراد برای وبگردی از موبایل یا تلبتشان استفاده میکنند، این به این معنی است که وبسایت شما باید بتواند در هر دستگاهی ظاهر منظم و زیبای خودش را حفظ کند و بهترین عملکرد را همیشه داشته باشد. برای همین شما باید پوسته ای را انتخاب کنید که واکنش گرا یا ریسپانسیو باشد و با هردستگاهی و هر مرورگری سازگار باشد.
طراحی ریسپانسیو به قدری اهمیت دارد که گوگل از آن به عنوان یکی از عوامل رتبه بندی استفاده میکند. اگر سایت شما واکنش گرا باشد، شانس افزایش رتبه سئو شما نیز بیشتر است. برای کاربران وردپرس همانطور که گفته شد بهترین راه برای واکنش گرا کردن وبسایت، استفاده از پوسته هایی است که از قبل ریسپانسیو هستند. پس در انتخاب پوسته برای وبسایتتان به این موضوع هم دقت کنید.
10-تصاویرتان را بهینه سازی کنید.
تصاویر تقریبا در تمام وبسایت ها به کار میروند و بخش بسیار مهمی نیز هستند. تصاویر به وبسایت شما رنگ و رو میبخشند و همچنین به خوانده شدن محتوا کمک فراوانی میکنند. همانطور که باید تا الان حدس زده باشید، تصاویر هم در سئو کمک میکنند، برای مثال اندازه و حجم تصاویر که روی بارگذاری وبسایت تاثیر میگذارند روی سئوی وبسایت نیز اثر میکنند (در بالا توضیح دادیم که سرعت یکی از عوامل مهم سئو است). همچنین خزنده های موتورهای جستجو برای درک محتوا به نام تصاویر و alt آنها دقت میکنند.
پرداختن به این موضوع به سمت بهینه سازی سئوی سایت شما پیش میرود. ابتدا تصاویر سایت را بهینه کنید و سپس تا حد ممکن نام مرتبط و متن alt به تصاویر بدهید.(اگر در نام و یا متن alt از کلمه کلیدی استفاده کنید تاثیر آن بیشتر میشود..)
11-تا میتوانید، محتواهای طولانی بنویسید.
وقتی الگوریتم های گوگل میخواهند تصمیم بگیرند که به یک محتوایی رتبه بدهند، به طول آن توجه ویژه ای دارند. این به این معنی نیست که محتواهای کوتاه رتبه خوبی ندارند، اما به هر حال طولانی بودن محتوا یک مزیت محسوب میشود و موتورهای جستجو آنها را مفید تر میدانند. به علاوه هر چه محتوای شما جامع تر و کامل تر باشد میتواند خزنده های موتورهای جستجو از طریق کلمات کلیدی آن را میفهمند.
محتوای طولانی برای خوانندگان باارزش است، به اعتبار وبسایت شما اضافه میکند و خوانندگان را ترغیب میکند تا زمان بیشتری برای مطالعه در وبسایت شما بمانند. بنابراین هنگام تولید محتوا سعی کنید تا حد ممکن در آن عمیق شوید و تمامی مطالب را زیر ذره بین ببرید. راه های زیادی برای این کار وجود دارد که برای یادگیری آن شما باید تکنیک های تولید محتوا را مطالعه کنید.
12-به طور مرتب پست های خودتان را آپدیت کنید.
در کنار طول پست ها، اگر محتوا های خودتان را مرتب آپدیت کنید و چیزهایی که در طول زمان یاد میگیرید به آنها اضافه کنید، گوگل به محتوای شما توجه بیشتری میکند و احتمال بالا رفتن رتبه آن نیز بیشتر میشود.
بنابراین اگر میخواهید وبسایت شما به مرور زمان رتبه اش ترفیع پیدا کند، از آپدیت مداوم پست ها غافل نشوید. سعی کنید محتواهای خودتان را جوری آپدیت کنید که خوانندگان دوباره وسوسه شوند تا آن را مطالعه کنند. همینطور که پست های خودتان را آپدیت میکند، خزنده ها نیز مجبور میشوند دوباره آنها را بررسی کنند و این به بهبود سئو نیز کمک فراوانی میکند.
13-روی کیفیت محتواها تمرکز کنید.
هنگامی که گوگل و موتورهای جستجوی دیگر الگوریتم های پیچیده ای برای رتبه بندی سایت ها طراحی میکنند، هدف آنها این است که مرتبط ترین و مفید ترین وبسایت ها و مقاله ها را در صدر لیست قرار دهند. این موضوعی است که به شدت روی سئو تاثیر میگذارد، پس به جای تقلب در الگوریتم ها باید دست به کار شوید و محتواهای باکیفیت تولید کنید.
در بالا به طولانی بودن محتوا اشاره کردیم که میتواند یکی از راه های با کیفیت تر کردن محتوا باشد (اگر چه برعکس آن نیز میتواند درست باشد) با این حال راه های دیگری نیز برای افزایش کیفیت محتواهایتان وجود دارد. مثلا شما باید به مقاله از دید یک خواننده و نیاز های یک خواننده نگاه کنید و سعی کنید آن نیاز ها را برطرف کنید. همچنین دقت کنید که جزئیات را به دقت شرح دهید و در مقاله هیچ جای ابهامی نباشد تا بتوانید یک مقاله جذاب و با کیفیت به خوانندگان خودتان ارائه بدهید.
در آخر رتبه ها را جا به جا کنید…!
سئو تکنیک ها و استراتژی های گسترده ای دارد که ممکن است خیلی از آنها برای شما ترسناک باشد! در این پست ما ۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس را ذکر کردیم. تنها کاری که باید بکنید این است که این راهکارهای ساده را دنبال کنید.
انتخاب وردپرس برای وبسایت میتواند اولین گام در بهینه سازی باشد، سپس انتخاب میزبان مناسب، سپس یک پوسته مناسب که نیازهای شما را پاسخگو باشد و واکنش گرا و بهینه نیز باشد. میتوانید از افزونه های سئو نیز کمک بگیرید. با انجام این مرحله ها، شما در راه افزایش ترافیک و بهبود سئو وبسایت خودتان پیش میروید…
آیا در مورد چگونگی بهبود سئو وب سایت وردپرس خود سؤال یا پیشنهادی دارید؟ نظرهای خود را در مورد ۱۳ فاکتور مهم برای سئو وردپرس با ما در میان بگذارید. شما چه روشهایی برای سئوی وبسایتهای وردپرسی انجام میدهید؟ 😊
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.