فریمورک های جاوا اسکریپت برای وب اپلیکیشن ها
فریمورک های جاوا اسکریپت برای وب اپلیکیشن ها
این سوال که از بین Angular و Vue و jQuery و React و Ember کدام را انتخاب کنیم ؟ سوالی است که همیشه تیم توسعه دهنده و صاحب محصول همواره قبل از شروع هر پروژه از یکدیگر می پرسند.هر 5 فریمورک نام برده شده دارای نقاط قوت و صغف هستند و هر برنامه نویس نظر مختلفی در مورد هر یک از این فرمورک ها بر حسب سلیقه خودش دارد.شما به عنوان یک برنامه نویس باید قبل شروع یک پروژه یک تصمیم هوشمندانه در مورد این که از کدام فریمورک های جاوا اسکریپت استفاده کنید، بگیرید و این تصمیم نتها با شناخت کامل این 5 فریمورک میسر میشود.
با توجه به محبوبیت جاوا اسکریپت در سال های اخیر و کاربرد فراوان این زبان در زمینه های مختلف باعث شده تا روز به روز کتابخانه ها و فریمورک های جدید تری را معرفی کند. این افزایش باعث شده تا انتخاب یکی از این فریمورک ها برای یک پروژه به یک تصمیم سخت تبدیل شود.
نکته ای شما باید به آن توجه کنید این است که هر یک از این فریمورک ها نقاط ضعف و قوت خاص خودشون را دارند و انتخاب آن ها بسته به نوع پروژه و اپلیکیشنی شما در حال توسعه آن هستید و در آخر به سلیقه تیم توسعه دهنده بستگی دارد. در ادامه این مقاله با هم هر یک از این فریمورک ها را بررسی میکنیم.
برای دانلود و نصب هر یک از فریمورک های جاوا اسکریپت روی عنوان آن ها کلیک کنید.
Angular :
Angular یکی از فریمورک های js است که بر پایه تایپ اسکریپت طراحی شده است. این فریمورک از نسخه +Angular 2 تغییرات بسیار خوبی کرد و مورد حمایت گوگل قرار گرفت و گوگل از آن در چند پروژه داخلی مثل رابط کاربری AdWords استفاده کرد. شرکت ها و پروژه هایی مثل Forbes و Wix و healthcare.gov و weather.com از انگولار استفاده کردند.
به این نکته توجه کنید که angular و angularJS دو فریمورک مختلف جاوا اسکریپت هستند.
نقاط قوت انگولار :
- ماژول محور بودن
- استفاده اجزا از این ماژول ها
- جدا بودن روند طراحی اجزا و روند استفاده آن ها (dependency injection)
- سطح کنترل بسیار خوب
- استفاده متناسب از css و html
نقاط ضعف انگولار :
- سخت بودن کار با انگولار برای افرادی که تجربه کار با آن را ندارند و همینطور با typescript آشنا نیستند.با این حال برای افراد کم تجربه استفاده از انگولار نسبت به ری اکت ساده تر است.
- تفاوت بسیار زیاد نسخه های مختلف با یگدیگر
- محدودیت توسعه دهنده برای طراحی اپلیکیشن های یک صفحه ای (single page app)
React :
ری اکت کتابخانه جاوا اسکریپت برای توسعه ی رابط کاربری است که برای پروژه های برزگ بسیار مناسب است. شرکت ها و پروژه های بزرگی مثل Facebook و Uber و Netflix و PayPal و Airbnb و Twitter و Walmart از ری اکت استفاده کرده اند که این ها باعث افزایش اعتبار و همینطور جا افتادن ری اکت شده است.
نقاط قوت ری اکت :
- بهینه سازی و اجرای تغییرات بسیار زمان بر نیست.
- ری اکت از JavaScript ES6 استفاده می کند که از یادگیری typescript برای انگولار ساده تر است.
- بسیار منعطف است و با فریمورک ها و کتابخانه های دیگری بدون هیچ مشکلی کار میکند.
- رندر کردن فایل های jsx و قابل استفاده بودن در SPA و SSR
نقاط ضعف ری اکت :
- خود ری اکت ساده است ولی کامپایل کردن بقیه فریمورک ها که بر پایه ری اکت هستند بسیار کار مشکلی است.
- ری اکت تمام امکاناتی که انگولار برای ما فراهم می کند را ندارد.
Vue.js :
Vue ابتدا در سال 2014 راه اندازی شد و در سال 2016 دوباره طراحی و راه اندازی شد. این فریمورک بسیار سریع و یکپارچه است که از آن برای طراحی رابط های تعاملی استفاده میشود.هدف اصلی از این فریمورک بهبود رابط های کاربری اینترنتی است. از این فریمورک در پروژه های Alibaba و Nintendo و Expedia استفاده شده است. حمایت شرکت های بزرگ از vue ، باعث پیشرفت چیشمگیر این فریمورک در سال های اخیر شده است.
برای برنامه نویسان کم تجربه کار کردن با vue نسبت به سایر فریمورک ها ساده تر است و وجود جامعه برزگ در کنار این فریمورک باعث شده تا مشکلات بسیار سریع حل شوند.
نقاط قوت vue :
- هر کدام کد های js و قالب ها و کد های css و … جدا از هم قرار دارند.
- می توانید از ES5 ویا ES6 ویا TypeScript استفاده کنید.
- مانند ری اکت بسیار راحت با پروژه ها و کتابخانه های دیگر تعامل میکند.
- دارای ساختار منظم است و یادگیری آن نسبت به بقیه فریمورک ها ساده تر است.
نقاط ضعف vue :
- تازه راه اندازی شده و شرکت های خیلی برزگ مثل گوگل(angular) و با فیس بوک (react) از آن حمایت نمی کنند.
Ember :
Ember یک فریمورک آزاد (open source) و تعاملی است برای طراحی و توسعه وب اپلیکیشن ها از آن استفاده میشود. فعالیت Ember از apple music شروع شده است.
نقاط قوت Ember :
- به سادگی روی سیستم پیکربندی میشود.
- دارای قالب های متنوع
- رابط کاربری بسیار خوبی را طراحی میکند.
نقاط ضعف Ember :
- سرعت process پایین
- جزو فریمورک های سنگین
- دارای اجتماع غیر فعال و سخت بودن پیدا کردن فایل های آموزشی
- طول کشیدن مسلط شدن
- دارای ساختار پیچیده
- طول کشیدن انتشار نسخه های جدید
- مناسب نبودن برای پروژه های کوچک
jQuery :
jQuery یک کتابخانه اوپن سورس است که برای کار هایی که با DOM و Ajax سروکار دارند بسیار مفید است. با وجود اینکه jQuery در برخی زمینه های بدون جایگزین است ولی با این حال ممکن است نتواند همه ی نیاز های شما برای طراحی اپلیکشن مورد نظرتان را فراهم کند و شما را در برخی مواقع محدود میکند.
نقاط قوت jQuery :
- مناسب برای برنامه های AJAX
- سرعت پروسس بالا و استفاده گسترده از jQuery
- بالا بردن سرعت برای تغییر دادن DOM
- وجود plug-in های متنوع
- Debugging بسیار سریع
نقاط ضعف jQuery:
- استاندارد نبودن همه ی بخش ها
- عدم وجود جامعه (community) بسیار معتبر
- عدم سازگاری برخی ورژن ها
- سخت بودن کار با jQuery و AJAX برای تازه کار ها
حالا که با نقاط ضعف و قوت این فریمورک ها آشنا شدیم کدام یک از آنها را انتخاب کنیم ؟
انتخاب درست به عوامل مختلفی مثل نیاز های اپلیکیشن ، منابع در اختیار برنامه نویسان و بودجه در اختیار پروژه بستگی دارد. ولی با همه این عوامل ما شرایط محتلف برای بررسی هر کدام از آن ها را بررسی کردیم.
- اگر به TypeScript علاقه دارید و میخواهید با فریمورکی کار کنید که همه چی در آن به وضوح تعریف شده angular را انتخاب کنید.
- اگر به js علاقه دارید و دوست دارید در یک جامعه ی بزرگ و منعطف کار کنید و با دیگر کتابخانه ها و منابع در ارتباط باشید react را انتخاب کنید.
- اگر دنبال فریمورکی هستید که به سادگی بتوان آن را یاد گرفت و همه چیز در آن منظم باشد Vue.js را انتخاب کنید.
- اگر به ember علاقه دارید از آن استفاده کنید.
- اگر دنبال یک فریمورک جاافتاده و با کمی دانش html و js بتوانید شروع به کار کنیدو همینطور اگر با AJAX و DOM سروکار دارید jQuery را انتخاب کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم شما را با فریمورک های محبوب جاوا اسکریپت برای توسعه وب اپلیکیشن ها آشنا کنیم و یک ذهنیت کلی درباره آن ها برای شما ایجاد کنیم. در آخر توصیه میکنم آگر میخواهید یکی از این فریمورک ها را یاد بگیرید به دلیل بازار کار بسیار زیاد react و angular و همین طور نوپا بودن و ساده تر بودن vue یکی از این سه فریمورک را انتخاب کنید.
99 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام، ممنون از مقاله عالیتون!!
من تازه طراحی سایت رو شروع کردم و html و css رو تقریبا در حال تموم کردنم، حالا به نظر شما من برای اینکه یه طراح سایت خوب بشم باید از کدوم فریم ورک های javascript استفاده کنم؟؟
ممنون میشم اگه بتونید جواب بنده رو بدید!!(ممنون)
با سلام
خواهش میکنم. شما بعد از یادگیری html و css باید جاوااسکریپت یاد بگیرید. و بعد از یادگیری جاوا اسکریپت JQuery فریمورک مناسبی برای شروع هستش