آموزش نصب و راه اندازی وردپرس روی ویندوز
آموزش نصب و راه اندازی وردپرس روی ویندوز
تا به امروز حتما در مورد وردپرس و طراحی سایت و کلمات و عباراتی از این قبیل شنیده اید اما ممکن است هنوز اطلاعاتی در مورد اینکه چطور می توان وردپرس را روی ویندوز و بدون خرید هاست و دامنه، نصب کرد، نداشته باشید. در این مقاله نحوه راه اندازی وردپرس روی ویندوز با استفاده از برنامه زمپ (xampp) را یاد می گیرید تا بتوانید بدون نیاز به هاست و دامنه و برای تمرین وردپرس را روی ویندوز نصب کرده و نحوه طراحی سایت را یاد بگیرید. به این صورت می توانید اشکالات خود را برطرف نموده و پس از به دست آوردن آمادگی لازم اقدام به خرید هاست و دامنه نمایید و سایت خود را طراحی کنید.
تفاوت نصب وردپرس روی ویندوز و هاست
وقتی وردپرس را روی ویندوز نصب می کنیم، در واقع در حال نصب روی محیط لوکال هستیم و هیچ فرد دیگری این وب سایت را نمی بیند. به عبارت دیگر این محیط برای تمرین و توسعه طراحی سایت استفاده می شود.
زمانی که می خواهید سایت شما را همه افراد بتوانند ببینند، و روی آن به تولید محتوا بپردازید و سایت خود را سئو کنید، قطعا به هاست و دامنه احتیاج دارید. بنابراین باید از یک شرکت هاستینگ معتبر اقدام به خرید هاست و دامنه برای سایت خود نمایید.
دانلود و نصب زمپ
برای راه اندازی وردپرس روی ویندوز به برنامه زمپ احتیاج دارید. برای شروع ابتدا باید برنامه Xampp را از سایت آپاچی دانلود نمایید. برای اینکار وارد سایت apachifreinds.org شوید و آخرین ورژن برنامه زمپ را دانلود نمایید. این سایت منبع اصلی این برنامه است. ترجیحا سیستم شما ویندوز 10 باشد بهتر کار می کند اما اگر ویندوز شما ویندوز 7 است باید سراغ برنامه wampp بروید.
پس از دانلود فایل .exe را از حالت فشرده خارج نمایید و روی آن کلیک راست کنید Run as administrator را انتخاب و نصب را شروع نمایید.
در ابتدا ممکن است یک هشدار نمایش داده شود. روی ok کلیک کنید و مراحل نصب را تا انتها پیش روید.
پس از آن نوبت دانلود وردپرس است. به وب سایت WordPress.org مراجعه کنید و روی گزینه Get WordPress کلیک کنید. در این صورت وردپرس انگلیسی را می توانید دانلود نمایید. برای دانلود وردپرس فارسی به سایت fa.wordpress.org مراجعه کنید و به بخش دانلود وردپرس بروید و دریافت وردپرس فارسی را کلیک کنید.
اجرای زمپ
برنامه زمپ را اجرا کنید. دو گزینه Apache و MySQL باید سبز بشوند. بنابراین روی گزینه Start در روبروی هر یک کلیک کنید. به یاد داشته باشید اگر به رنگ قرمز درآمد، باید پورت آن را عوض نمایید که برای تغییر پورت Apache از طریق گزینه config روی گزینه http.com و برای تغییر پورت MySQL از طریق گزینه config روی گزینه my.ini کلیک کنید و شماره پورت را تغییر دهید.
حالا در مرورگر عبارت localhost را تایپ کرده و اینتر بزنید. خواهد دید که صفحه ای با معرفی زمپ نمایش داده می شود. این یعنی تا اینجای کار به درستی پیش رفته اید. این صفحه از پوشه ای که زمپ نصب شده است، خوانده و نمایش داده می شود. یعنی مسیر زیر:
c: > xampp > htdocs
در این مسیر 4 فایل وجود دارد که صفحه نمایش داده شده را از این منبع فرامی خواند. آن 4 فایل را حذف کرده و در این مسیر یک پوشه به نام دلخواه (که در واقع نام سایت شما است) بسازید. دقت کنید که نام پوشه بدون فاصله تایپ شود. به عنوان مثال zangedanesh . حالا در داخل پوشه فایل وردپرسی که دانلود کرده اید را قرار دهید. روی آن کلیک راست کرده و گزینه Extract Here را انتخاب کنید. وارد پوشه wordpress شوید و تمام محتویات آن را انتخاب و کپی کنید و به یک پوشه بالاتر (یعنی به داخل پوشه ای که به نام سایت خود ایجاد کرده اید) انتقال دهید.
این کار به این دلیل است که وقتی می خواهید سایت خود را در مرورگر باز کنید نام طولانی وارد نکنید و تنها با وارد کردن نام پوشه ای که به اسم سایتتان ایجاد کرده اید، بتوانید سایت خود را ببینید. در این صورت برای مشاهده سایت کافیست در مرورگر این آدرس را تایپ کنید: localhost/zangedanesh.
نصب وردپرس روی ویندوز از طریق زمپ
راه اندازی وردپرس روی ویندوز از طریق زمپ وارد سایت خود از طریق مرورگر شوید. کافیست آدرس فوق را تایپ کنید و خواهید دید که صفحه نصب وردپرس نمایش داده می شود.
توجه نمایید که نصب وردپرس به معنای ایجاد سایت نیست بلکه شروع دنیای طراحی سایت نصب وردپرس است.
روی گزینه “بزن بریم” کلیک کنید. در صفحه بعدی چند گزینه وجود دارد که باید تکمیل کنید.
- نام پایگاه داده: باید پایگاه داده را ایجاد کنیدو نام آن را در این بخش وارد کنید. در ادامه نحوه ایجاد آن آمده است.
- نام کاربری: به صورت یش فرض در محیط لوکال root است و می گذاریم به همین صورت باقی بماند.
- رمز: همیشه خالی است و اگر عبارتی هم در اینجا وجود داشت بهتر است پاک کنید.
- میزبان پایگاه داده: با عنوان localhost مشخص شده است که آن را تغییری نمی دهیم.
- پسوند جدول: با مقدار wp-مشخص شده اسن که آن را نیز تغییری نمی دهیم.
نحوه ایجاد پایگاه داده
برای ایجاد پایگاه داده در مرورگر آدرس localhost/phpmyadmin را تایپ کنید و اینتر بزنید. محیط phpmyadmin برای ایجاد پایگاه داده نمایش داده می شود. روی تب database کلیک کنید و در فیلد موردنظر نامی برای پایگاه داده وارد کنید. به عنوان مثال zangedaneshdb. روی گزینه create کلیک کنید تا ایجاد شود. حالا می توانید نام ایجاد شده یعنی zangedaneshdb را به عنوان نام پایگاه داده در مراحل نصب وردپرس وارد نمایید.
روی گزینه فرستادن و سپس راه اندازی سایت کلیک کنید تا مراحل نصب تمام شود. در آخرین صفحه از شما نام وب سایتتان و نام کاربری و کلمه عبور جهت ورود به پیشخوان وردپرس خواسته می شود. در آخرین بخش این مرحله یک گزینه به عنوان “از موتور جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکند” وجود دارد. یادتان باشد که این گزینه را فعال نکنید. با ورود این اطلاعات و کلیک بر روی راه اندازی وردپرس، اطلاعات ذخیره می شود.
روی گزینه ورود کلیک کنید. با وارد کردن نام کاربری و رمزی که تعریف کرده اید می توانید وارد پیشخوان وردپرس شوید. در این صفحه محیط مدیریت وردپرس و وب سایت را می توانید ببینید.
برای درک بهتر مراحل فوق می توانید ویدیوی زیر را برای راه اندازی وردپرس روی ویندوز مشاهده کنید.