طراحی سایت را چگونه شروع کنیم ؟ (پاسخ به 13 سوال پرتکرار)
طراحی سایت را چگونه شروع کنیم ؟ (پاسخ به 13 سوال پرتکرار)
بسیاری از کاربران و دانشجویان علاقمند به طراحی سایت این سوال برایشان وجود دارد که طراحی سایت را چگونه شروع کنیم و آیا اصلا نیازی به این امر وجود داردکه سایت داشته باشیم؟ شاید برخی به این نتیجه رسیده باشید که داشتن سایت مزایای خوبی را برایتان به ارمغان می آورد. حالا این سوال مطرح می شود که سایت مطلوب را خودمان طراحی کنیم یا به صورت برونسپاری از فرد یا شرکتی تقاضای طراحی سایت کنیم؟ آیا داشتن سایت منجر به درآمدزایی می شود؟ و … . اگر بخواهیم همینطور به تعریف کردن ادامه دهیم سوالات زیادی وجود دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مقاله به 13 سوال پرتکرار پاسخ دهیم.
سوال اول: چرا باید وب سایت داشته باشیم؟
وب سایت ها هرگز در رقابت با شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر، آپارات و … نبوده و نیستند بلکه مکمل آنها می باشند. به عنوان نمونه یکی از راه های خوب بک لینک گرفتن برای سایت استفاده از شبکه های اجتماعی است. و کسی که وب سایت دارد به خوبی می تواند با قدرت به فعالیت در شبکه های اجتماعی بپردازد. وب سایت بستری است که اگر تولید محتوا و سئوی خوبی داشته باشید می توانید در موتور جستجوی گوگل رتبه خوبی به دست آورید و چون وب سایت شما درگاه پرداخت دارد، می تواند بدون هیچ مشکلی برای شما درآمدزایی داشته باشد.
داشتن وب سایت در هر زمانی پیشنهاد می شود؛ حتی زمانی که شبکه های اجتماعی به راحتی قابل دسترسی نباشند.
سوال دوم: داشتن وب سایت در چه موضوعی مناسب است؟
برای اینکه بدانید طراحی سایت را چگونه شروع کنیم باید حوزه کاری خود را مشخص کنید. اگر شما کلمه کلیدی کسب و کار خودتان را در گوگل جستجو کنید، وب سایت های زیادی را خواهید دید که در حوزه کاری شما فعالیت دارند. پس تقریبا برای هر موضوعی می توان وب سایت داشت. کسب کارهایی در حوزه فروش، خدمات، آموزش، هنر و … همه و همه می توانند وب سایت داشته باشند و به کسب درآمد از وب سایت بپردازند.
سوال سوم: چه افرادی به سراغ داشتن وب سایت بروند؟
اگر شما پس انداز خوبی دارید، یا می خواهید کار خود را گسترش بدهید و یا می خواهید به یک درآمد با ثبات تر در حوزه مجازی برسید، داشتن وب سایت به شما توصیه می شود. اما اگر این تصور را دارید که “من وب سایت خودم را راه اندازی کنم و در همین ماه هم به درآمد خوبی برسم” داشتن وب سایت به شما توصیه نمی شود! چون این دور از ذهن است و طراحی سایت و تولید محتوا و سئو کاری هستند که به زمان مناسبی احتیاج دارند تا در گوگل جایگاه خوبی پیدا کنند.
بنابراین طراحی سایت در کوتاه مدت منجر به درآمد زایی نخواهد شد اما اگر برنامه بلند مدتی دارید، می توانید روی درآمد از سایت خود نیز حساب کنید.
سوال چهارم: برای داشتن وب سایت به چه چیزهایی احتیاج داریم؟
برای اینکه بدانید طراحی سایت را چگونه شروع کنیم ، اولین موردی که به آن نیاز دارید، دامنه است. مثل Google.com ، مثل hivalearning.ir و … . دامنه .ir حدودا دارای قیمت 17 هزار تومن است.
مورد بعدی که به آن احتیاج دارید هاست است. شرکت های مختلفی در زمینه ارائه خدمات هاست فعالیت دارند که می توانید هاست خود را از آنها تهیه کنید مثل میهن وب هاست. برای شروع کار می توانید یک هاست 1 یا 2 گیگابایت تهیه کنید که مبلغ آن حدود 200 الی 300 هزار تومان می باشد.
مورد سوم داشتن یک تکنولوژی برای طراحی سایت است. انواع روش های طراحی سایت عبارتند از: استفاده از سایت سازها، استفاده از وردپرس و برنامه نویسی.
سوال پنجم: سایت ساز یا وردپرس یا برنامه نویسی؟ کدام بهتر است؟
1- استفاده از سایت سازها: همین امروز می توانید در یک سایت ساز ثبت نام کنید و تقریبا طی دو روز سایت خود را تحویل بگیرید. با اینکه سریع سایت آماده را به شما تحویل می دهند، اما از زمانی که تصمیم بگیرید بطور حرفه ای با سایت خود کارکنید، برای تولید محتوا و سئو دست و پای شما بسته خواهد بود. زیرا نمی توانید تغییرات زیادی در آن ایجاد کنید.
2- استفاده از وردپرس: یک انتخاب خیلی خوب برای افرادی که می خواهند وب سایتی داشته باشند که نمونه آن قبلا وجود داشته است. به عنوان مثال افراد زیادی می خواهند سایت فروشگاهی شبیه به دیجی کالا داشته باشند. که با خرید قالب آن می توانید سایت خود را مشابه آن بسازید. از ویژگی های خوب وردپرس، این است که تقریبا حدود 15 تا 30 روزه آماده می شود و از نظر سئو هم می توان به خوبی با آن کار کرد. اما برای پیاده سازی ایده های نو و استارتاپی چندان مناسب نیست.
3- استفاده از برنامه نویسی برای طراحی سایت: برنامه نویسی برای پیاده سازی ایده های نو و استارتاپی مناسب است اما هزینه بسیار بالایی دارد و زمان نسبتا طولانی طول می کشد تا وب سایت شما آماده شود. ازطرف دیگر شما وابسته به فرد برنامه نویس برای ایجاد کوچکترین تغییرات در سایت خود هستید. اما امکانات اختصاصی که مدنظر دارید را به شما خواهد داد.
سوال ششم: مزایا و معایب روش های طراحی سایت چیست؟
هر یک از روش های گفته شده در سوال قبلی، مزایا و معایب خاص خود را دارند. در روش اول سایت شما خیلی سریع به شما تحویل داده می شود اما برای هر تغییری حتی کوچک وابسته به همان شرکت سایت ساز هستید. و البته تغییر زیادی هم نمی توانید اعمال کنید.
روش دوم در حال حاضر طرفداران زیادی دارد زیرا هم خودتان می توانید با یادگیری کار با وردپرس سایتتان را طراحی کنید و هم می توانید تغییرات دلخاوه را تا حدود زیادی با اندکی کدنویسی اعمال کنید اما برای پیاده سازی ایده های خاص کارایی ندارد.
روش سوم هم که از نامش پیداست نیازمند دانش برنامه نویسی است. و هر ایده ای که در ذهن دارید می توانید پیاده سازی نمایید اما هم مدت زمان زیادی طول می کشد و هم هزینه بالایی دارد.
سوال هفتم: کدام یک از سه روش برای ما مناسب است؟
اگر از بستر دیگه ای مشغول فعالیت هستید و درآمد دارید، بهترین انتخاب در حال حاضر وردپرس است. شما با خرید دامنه، هاست و یک قالب می توانید وب سایت خود را طراحی کنید و اگر خودتان یاد بگیرید که قالب را روی هاست نصب کنید، می توانید خودتان سایت خود را بالا بیاورید.
سوال هشتم: آیا خرید قالب وردپرس پایان کار است؟
خرید قالب پایان کار نیست. شما باید یاد بگیرید چطور قالب را ویرایش کنید و عکس و محتوای آن را تغییر داده و محتوای مربوط به کسب و کار خودتان را روی آن بگذارید.
همچنین باید بتوانید با افزونه های مختلفی همچون المنتور که یک افزونه صفحه ساز است و نیز درگاه پرداخت و افزونه های کاربردی دیگر وب سایت کار کنید و قالب را برای سایت خود شخصی سازی نمایید. و از مطالب پیش فرض به مطالبی که خودتان می خواهید، تغییر دهید.
سوال نهم: خودمان کار کنیم یا به فرد دیگری بسپاریم؟
اگر بخواهیم بدانیم که طراحی سایت را چگونه شروع کنیم باید ابتدای کار مشخص کنیم خودمان می خواهیم کار کنیم یا به فرد دیگری بسپاریم. اگر خودتان آموزش ببینید و این کار را انجام دهید، کمی کندتر کارتان پیش خواهد رفت اما از نظر هزینه، برای شما هزینه کمتری را خواهد داشت. زیرا اگر به فرد دیگری بسپارید هزینه های بیشتری را متحمل خواهید شد. هزینه طراحی سایت نرخ مشخصی ندارد و هر فردی بنا به تجربه و مهارت خود هزینه ای را دریافت خواهد کرد و این هزینه مبلغی بین 5 تا 20 میلیون متغیر است.
در دوره آموزش طراحی سایت می توانید تمامی موارد و اصول مرتبط با طراحی سایت را بطور کامل یاد بگیرید و سایت خودتان را طراحی کنید.
سوال دهم: آیا اگر وب سایت خود را طراحی کنیم دیگر کاری نخواهیم داشت؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم خیر. از اینجای کار به بعد شما باید کار تولید محتوا برای سایت خود را شروع کنید و به صورت هفتگی و منظم مطالبی را روی سایت خود انتشار دهید و اقداماتی را تحت عنوان سئو برای گرفتن رتبه برتر در گوگل انجام دهید. محتوا انواع مختلفی دارد همچون محتوای متنی، ویدیویی، صوتی و … .
شما با سئو (بهینه سازی برای موتورهای جستجو) می توانید به ازای کلمات کلیدی که در محتوا می گذارید، جایگاه خوبی در گوگل بیابید و همچنین می توانید جایگاهی که دارید را بهبود دهید و تلاش کنید که در رتبه های بالاتری قرار بگیرید.
سوال یازدهم: چطور با تعداد زیاد رقبایی که وجود دارد، رقابت کنم؟
خیلی از افراد برایشان این سوال وجود دارد که در حوزه کاری من تعداد زیادی از افراد هستند که قبل از من سایت داشتند و در حال کار کردن هستند. با وجود این تعداد زیاد از رقبا من چطور با آنها رقابت کنم.؟
شما باید به این نکته دقت کنید که ما وب سایت را در گوگل بالا نمی آوریم. یعنی قرار بر این نیست که کاربر اسم سایت شما را جستجو کند و به سایت شما برسد. شما کلمات کلیدی را باید در گوگل بالا بیاورید. پس ابتدا روی کلمات کلیدی که خاص تر هستند کار می کنیم ممکن است این کلمات کلید خاص طولانی هم باشند (Longtail) و سرچ کمتری هم داشته باشند اما وقتی در آنها در رتبه بالا قرار گرفتید سپس می توانید در کلمات کلیدی کوتاه تر و عمومی تر محتوا و سایت خود را سئو کنید و در رتبه بالایی قرار بگیرید.
سوال دوازدهم: آیا می توان با گوشی طراحی سایت کرد؟
با گوشی می توانید وارد هاست خود شوید و هاست و دامنه را به هم متصل کنید و یا حتی وردپرس را تا حدی نصب کنید اما عملا طراحی و توسعه وب سایت با گوشی بسیار وقت گیر است و دسترسی به بعضی گزینه ها ممکن است در گوشی بسیار سخت و یا غیرقابل دسترس باشد. پس بهتر است برای اینکه روی وب سایت خود کار کنید و ان را توسعه دهید و محتوا تولید کنید، یک کامپیوتر و یا لپ تاپ داشته باشید.
سوال سیزدهم: ادمین وب سایت هم داریم؟
همانطوری که در اینستاگرام خیلی از افراد ادمین هستند و خودشان الزاما پیجی ندارند و از راه ادمینی درآمد کسب می کنند، در وب سایت هم افرادی به عنوان ادمین می توانند فعالیت کنند. شما لزوما نباید یک طراح سایت باشید شما می توانید تمامی مباحث را یاد بگیرید و از طریق تولید محتوا و یا سئوی وب سایت دیگران کسب درامد داشته باشید.